Droom-zeildagje naar de thuishaven

Gisteren stond er weinig wind, en omdat we een mooi plekje hadden in (druk) Enkhuizen besloten we een dagje te rommelen en te poetsen … hopende dat de weersberichten – die voor morgen meer wind voorspellen – een beetje kloppen!

136FF10F-7C42-4D47-8FDF-67385FA5A064

Vier breed lag het aan beide kanten, en in ons boxje hebben we geen directe buren – maar de ‘achteruitgang’ is wel volledig geblokkeerd. ‘s Morgens rond een uur of 09.30 vaart de vierde in de rij al weg en vragen wij aan de twee aanliggende schepen of we over 10 minuutjes ook weg kunnen? De 3e boot (Duitser) maakt door eerst uitgebreid te gaan ontbijten duidelijk dat hij het blijkbaar nog te vroeg vind, maar als hij doorheeft dat er boxjes vrijkomen komt hij na een half uurtje toch in beweging. We persen de Silmaril via het ontstane gaatje naar buiten.

Bij de sluis is het druk, en een geweldige motorboot mag buiten alles om als eerste de sluis in. Voor ons ligt een platbodempje die we bij het aanleggen aan de wachtsteiger al zagen klungelen, dus maar even gewacht tot die vastlagen in de sluis. Dat had weer wat voeten in de aarde, maar we raken al vertrouwd met Silmaril III en leggen haar er netjes achter.

Uit de sluis hebben we met een half tot bakstagwindje één rechte lijn naar de Gouwzee, en het staat met een 4 BF lekker door. Zonnetje erbij, uitermate relaxed en snel naar Monnickendam – 4 uurtjes over 18 mijl, incl. de sluis, netjes wel.

Lekker de tijd om shipshape te maken. Het grootzeil ligt ook voor het eerst naar Ruud’s tevredenheid op de giek. Het begint te wennen, allemaal!

1AA20C28-48E6-4339-A558-11AF69DCB427

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.