Hoorn – Enkhuizen

We merken in de haven al dat er meer wind staat dan gisteren. Komt goed uit, Ruud wil het reefsysteem even nalopen, dus in de haven leggen we een eerste reef in het grootzeil. Als we naar buiten varen zijn we er blij mee 🙂 … het waait een dikke 5, natuurlijk uit de richting van Enkhuizen :(. Recht er tegen in, dus er staat tussen de 21-25 knopen over dek.

We motorzeilen het eerste stuk, tot we de bocht om zijn, en de wind neemt iets af, dus de HA er bij en zeilend lopen we het Naviduct aan. Voor ons zit een groot cruise-schip, die gaat de sluis wel vullen, dus wij gaan op de aanlegsteiger af. Net als we de lijntjes naar de kant willen brengen, springt het voor ons ook op groen. Beide sluizen in dezelfde richting, dat zie je niet vaak!

Het zonnetje heeft al kracht, en de zeiljacks kunnen wel uit nu. We lopen de oude binnenhaven in, nog lekker rustig en proppen de Silmaril in een (eigenlijk te klein) boxje … geen buren vanavond 🙂

73697FE5-868C-49EF-A418-D8A12D9C61FF

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.