Monnickendam – Hoorn

De weerberichten zijn veelbelovend, dus we gaan een paar daagjes zeilen, de boot beter leren kennen! Er wordt 3-4 vandaag, morgen dikke 4 voorspeld, dus laten we daar maar gebruik van maken.

We zijn begonnen met de genua eraf te halen en de High Aspect terug te zetten, mooi spulletje zo bij elkaar 🙂

36069D35-6490-4325-ACD2-23C76617EE71

Rond 12.30 uur gooien we de touwtjes los, en kunnen op de Gouwzee de zeilen al hijsen – om tot de conclusie te komen dat Enkhuizen recht in de wind ligt …  We weten niet of het Fonteinkruid in de Hoornse Hop al tot problemen kan leiden zo vroeg in het seizoen, voor de zekerheid maken we eerst een ruime slag naar buiten. Ik moet de 3DL laminaatzeilen nog leren kennen, dus pruts wat met verschillende trimmogelijkheden – het lijkt wel of deze zeilen gevoeliger zijn voor trim dan Dacron (ik had het tegenovergestelde verwacht). Maar als alle telltales naar achteren vliegen, vliegt de boot ook – duidelijk meer druk!

Vandaag aan-de-wind tot halve wind, 14-18 knopen over dek, en we varen tussen de 6.5 – 7 knopen: ik doe het ervoor :). We zijn al een tijd niet in Hoorn geweest vanwege de velden Fonteinkruid, en als het zwaar bewolkt wordt en we wat spatjes gaan voelen, besluiten we unaniem dat we een lekker iets afvallen en Hoorn aanlopen.

Rond 15.30 zijn we binnen, de oude binnenhaven ligt vol met allerlei groot spul dus we zoeken een plekje in de vluchthaven WSVH. Niet wetende dat het bruggetje het dorp in aan groot onderhoud wordt onderworpen – en dan is het een takke-eind omlopen!

Maar we liggen hier nu eenmaal graag. En terecht toch 🙂 ?

ADD0A273-CDA1-4B83-B03F-A3A79726CB8D

8C3C0189-F1BD-4F2C-8009-30DE0A94B93F

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.