Maiden trip :)

Eind februari … normaal gesproken niet het tijdstip waarop je een boot van Hindeloopen naar Almere brengt! Maar wat een mooie dagen hebben we gehad :)!

We hadden een week vakantie, en de weerberichten stemden ons al vrolijk: niks natte, stormachtige bedoening, gewoon mooi voorjaarsweer. Op zaterdag naar Hindeloopen gereden met wat voorraden, de laatste ‘inruimspulletjes’ en de watertanks half gevuld voor vertrek. Dat de verwarming het deed hadden we al gecheckt :).

Vertrek uit Hindeloopen
Vertrek uit Hindeloopen

Omdat we wat later vertrokken een heel kort hopje gekozen, naar Stavoren. Met het idee om op open water even de zeilen omhoog en omlaag te gooien, kijken of alles er goed op zit en soepel loopt. Weinig wind, op kop, ideaal – en de eerste zeilmijltjes op het log gezet! Niks en niemand op het water!

De North Sails 3DL laminaatzeilen zijn een belevenis op zich … met 7-8 knoopjes werkelijke wind liepen we al boven de 5 knoopjes aan-de-wind, en dan moeten we de trim voor deze zeilen nog onder de knie krijgen! In Stavoren liggen we in een lege, Oude Binnenhaven ….

Stavoren ... normaal lig je hier driedubbel-dik...
Stavoren … normaal lig je hier driedubbel-dik…

Zondag: weer strakblauwe lucht, heel licht windje … oversteken (eigenlijk recht naar beneden) naar Enkhuizen. De sluizen draaien nog niet in het weekend, dus een nachtje ingepland in de binnenhaven. We kunnen even zeilen, maar al snel is de wind op en doen we het laatste stuk op de motor.

We verwachtten een lege Binnenhaven, maar blijkbaar verhuizen ze de Bruine Vloot naar binnen ‘s winters! Goed idee eigenlijk, dat oogt veel vriendelijker. De boxjes aan het eind zijn wel vrij, er is water en stroom, dus helemaal top!

Enkhuizen, eind februari - wie gelooft dat nou?
Enkhuizen, eind februari – wie gelooft dat nou?

’s Middags kunnen gewoon de zeiljassen uit en zitten we innig tevreden te genieten in de kuip. Het blijft nog een paar dagen goed weer, dus waarom zouden we ‘haasten’ ?  We liggen liever hier dan in Almere, dus we lassen een klusjesdag in … morgen blijven we hier, en geven het teak in de kuip een schrob- en bleekbeurt. Een winter buiten liggen zorgt voor een groenige drablaag, die gaat er af.

Teak schoonmaken ... leve de Starbrite 2in1 reiniger
Teak schoonmaken … leve de Starbrite 2in1 reiniger

Met een schone zithoek zitten we weer, in T-shirt, van het ongewone weer te genieten en horen op de radio dat er weer een warmterecord is verbroken … heel egoïstisch nemen we de climate-change nu even voor lief.

Dinsdag: geen zuchtje wind.  De 20+ mijltjes naar Almere moeten dus op de motor. Op een spiegelglad Markermeer ploffen we naar de eindbestemming: Shipshape, Muiderzand waar de klussenlijst voor start van het zomerseizoen afgewerkt gaat worden.

Het Paard van Marken voorbij
Het Paard van Marken voorbij

Al met al in meerdere opzichten een geslaagde maidentrip! De niet-werkende electronica was bekend, voor de rest zijn er geen gekke zaken naar boven gekomen. Integendeel zelfs, wat een goed en doordacht schip is dit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.