Nieuw schip, een Victoire 1122

Met de Proud Mary hebben we het plezier in zeilen weer helemaal teruggekregen 🙂 … en op deze kleine dag/weekendsailer zijn we gewoon 4-5 weken weggeweest.

En hoe leuk ook: het gebrek aan stahoogte was toch wel een bottleneck. En iets meer luxe bij langduriger verblijf aan boord is toch wel lekker 🙂

Dus toch maar weer een slag groter. Na 30 jaar en diverse lange zeiltrips wist ik wel wat het ongeveer moest worden: degelijk, zeewaardig schip, max. 11 meter, wegneembaar kotterstag, onderdekse stuurautomaat, ruime diesel- en watervoorraad, ruime accu-capaciteit … etc.

Het is een Victoire 1122 geworden. Met vlag en wimpel door de keuring, en afgelopen weekend was ze officieel ‘van ons’. De weergoden leefden mee en zegenden ons met een heerlijk lente-weekend in februari 🙂

Inruimen ...
Inruimen …

De Proud Mary leeggehaald en het tuinhuis, waar ik nog veel spullen had liggen die op een groter schip horen. De auto zat stampvol :), en we hebben onder een mooi zonnetje al 2 dagen doorgebracht op het schip en alles netjes weggeruimd.

Komende zomervakantie staan de Kanaaleilanden op het programma als eerste bestemming!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.