There and back again

We worden al vroeg wakker. Vandaag is ook de Canal Parade van de Gay Pride, en er komen de vreemdst uitgedoste boten langs. Waarom weten we niet, maar de kleine opduwertjes en sleepbootjes zijn uiterst populair (Ruud is ook een fan 🙂 ) maar die maken ook een tering-herrie.

Rond 10.00 draaien we het IJ op voor de laatste hop. We overwogen even om Muiden aan te lopen, maar daar groeien de waterplanten zo ongeveer de kant op dus we gaan het risico niet nemen. Waar we normaal van het IJ afkomend ook dicht bij de kust blijven, langs Uitdam richting Paard van Marken kiezen we nu voor de vaargeul, op de heenweg ook daar veel fonteinkruid gezien.

ter hoogte van Uitdam begint de wind toe te nemen, gelukkig niet uit de voorspelde NW richting, eerder ONO en mogen we afsluiten met een heerlijk windje en kunnen we Monnickendam helemaal op zeil aanlopen.

De boot aan kant maken, sopje er doorheen, ze heeft ons weer overal gebracht zonder één mankement. En wat waren we weer blij met ons nieuwe motortje, heerlijk als je daar blindelings op kunt vertrouwen – en deze vakantie heeft ze wel overuren gemaakt. Alleen de klootzak in de sluis in Dinteloord heeft ons een kras in de nieuwe verflaag bezorgd, maar er zitten 4 lagen op, dus ik hoop dat met de polijstmachine redelijk goed te krijgen.

Vakantie-naweeën :)
Vakantie-naweeën 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.