Dordrecht – Braassemermeer

Vandaag van Dordrecht naar de Braassem. We proberen weer te achterhalen of de bruggen in Amsterdam draaien, we hebben inmiddels een arsenaal aan telefoonnummers. Omdat de bruggen in Amsterdam onder de gemeente vallen en niet onder Rijkswaterstaat heb je niets aan de gebruikelijke kanalen – en worden we ook keihard verkeerd geïnformeerd. Als we eindelijk iemand aan de lijn hebben wordt doodleuk gemeld ‘hihihi, ja het is warm hé hihihi. Wanneer we weer gaan draaien? Hihihi, dan moet het eerst even goed gaan regenen hihihi’. En dat gaat nog wel even duren!

Vervolgens zien we op een update op varendoejesamen.nl dat er sinds de 30e weer gewoon gedraaid wordt…. maar vandaag en morgen wordt er weer ruim boven de 30 graden voorspeld. Dus het kan zo maar zijn dat als we bij de Nieuwe Meer liggen er niet gedraaid kan worden. Ruud heeft geen zin om het hele stuk weer terug te varen, omdat de wind steady uit Noord komt en buitenom over zee dan ook niet leuk is.

We gaan door, desnoods leggen we de Proud Mary een paar dagen op de Westeinder en vervolgen onze reis dan later wel. Omdat we onder de Brug bij Alblasserdam door kunnen (nét) ontlopen we de eerste bottleneck van de SMR, en de volgende, de Algebrabrug draait ieder uur. Die missen we wel net, en aanleggen voor de brug is geen pretje met de voorbij denderende binnenvaart-jongens en hun bijbehorende hek- en boeggolf. We zien drie bootjes liggen die vervaarlijk heen-en-weer stuiteren en ze met de handen staan af te houden, dus we draaien even om, lopen een doodlopend binnenhaventje in en leggen daar aan de wachtsteiger aan – veel rustiger en nog geen 5 minuten van de brug.

De spoorbrug bij Gouda hebben we ook, dus dat gaat lekker. Door de hefbruggen bij Waddinxveen, Boskoop en Alphen en het arsenaal aan bruggen door in Alphen zelf. Dan is het nog maar een klein stukje naar de Braassem, en we zijn ons leuke verblijf daar van 3 jaar geleden met de julistorm nog niet vergeten :).

We komen rond 18.00 uur aan en normaal ligt de WSV Braassemermeer helemaal vol en liggen ze vaak dubbel aan de lange steiger. Gewoon leeg nu … een paar verdwaalde bootjes, net als wij, en we tuffen zo door naar het eerste boxje bij het grote verenigingsgebouw – maar we zien niemand op het terras zitten. Het blijkt dat dit momenteel alleen in het weekend en op dinsdag wordt bemand – dus geen lekker maaltje vanavond of morgenochtend! Gelukkig hebben we nog wat noodvoorraden aan boord 🙂

Uniek beeld bij WSV Braassemermeer ... zo rustig in de haven én op het water!
Uniek beeld bij WSV Braassemermeer … zo rustig in de haven én op het water!

Het was alweer knap warm vandaag, we vrezen steeds meer voor de Nachtdoorvaart. Morgen wordt ook weer ruim boven de 30 graden voorspeld …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.