Hellevoersluis – Dordrecht

We hebben besloten de Staande Mast-route ook terug te pakken, op ons gemakkie omdat Ellis nog nooit de nachtdoorvaart door Amsterdam heeft mogen meemaken. Op weg naar Amsterdam dus :)!

Eerste stop is Dordrecht – altijd langs gevaren, maar er liggen 2 jachthavens direct in het centrum en dat is meestal wel leuk liggen. Zo ook hier: iedereen gaat na de spoorbrug direct rechts de eerste haven in, wij varen door en rechts om de Noord de Wijnhaven in. Klein, smal, ingeklemd tussen de oude 18e eeuwse huizen – maar we varen door en vinden nog een lege box. Met een koud witbiertje genieten we van het uitzicht uit de kuip – en de totaal onverwachte rust! We kijken aan beide kanten tegen de achterkanten van de huizen aan, en er loopt dus geen weg en er is geen verkeer. Leuk!

Midden in het centrum van Dordrecht
Midden in het centrum van Dordrecht

We horen onderweg dat de doorgang door Haarlem niet meer mogelijk is omdat de sluis in Spaarndam niet meer draait voor de recreatievaart (vanwege de droogte).  Dat betekent dat Amsterdam sowieso als enige mogelijkheid voor ons overblijft, best spannend want daar hebben ze vanwege de warmte (jawel, Nederland ligt plat als het boven de 30 graden is – de Amsterdamse bruggen in ieder geval wel…) óók een week niet gedraaid. Maar het is al een paar dagen wat koeler, dus we duimen maar dat we door kunnen straks.

Één van de redenen om ‘de stad’ op te zoeken is dat we allebei een onverklaarbare trek hebben in Chinees :)… en via Google vinden we dichtsbijzijnde Chinees met nog een goede waardering ook. Het is nog een beste tippel, en hongerig staan we in een of andere volksbuurt voor een Chinees die we zonder de goede waarderingen zeker niet binnen waren gestapt. Van binnen ziet het er echter keurig uit.

Maar als we kaart krijgen zijn we even in verwarring. Niet de gebruikelijke lijst met 200+ gerechten, maar een A4-tje die na even puzzelen bestaat uit een soort keuzemenu: voor € 10 mag je 4 gerechten kiezen. De eerste €10 slaan we stuk op voorgerechtjes – helemaal niks mis mee. Met meer vertrouwen besluiten we er nog €10 tegenaan te gooien voor het hoofdgerecht 🙂 (en nog een voorgerechtje, anders krijgen we de 4 keuzes niet vol…) en ook daar is niks mis mee.  Inclusief koffie en drankjes (3 biertjes en 3 rosé) moeten we € 34 afrekenen :).  Wat we overhielden hebben we besteed aan een taxi terug 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.