Blauwe Golf … écht niet!

Vandaag weer eens een poging gedaan om de Staande Mast route door te komen…. ik ga liever buitenom, maar omdat Scheveningen nog steeds dicht is en er te weinig wind staat om dóór te zeilen is dit het enige alternatief.

Er wordt al jaren geëxperimenteerd met openingstijden van kritische knooppunten (spoorbruggen, Kaagbrug e.d.) en ook dit jaar zijn ze weer anders. En werkt het nog steeds niet :), in ieder geval niet als je uit Haarlem vertrekt. Allereerst moet je in Haarlem wachten tot er een ‘konvooi’ vertrekt, en dat is op zijn vroegst 09.00 uur i.v.m. de ochtendspits. De bruggen in de Ringvaart zorgen ook voor veel oponthoud, veel moeten wachten omdat ze bijv. op het half uur draaien … en hoewel we echt doorgevaren hebben kwamen we net een kwartier te laat (12.40 uur) voor de Kaagbrug – en dan moet je vervolgens wachten tot 15.00 uur voor de eerstvolgende opening.

Wel is Alphen aan de Rijn een voorbeeld hoe het wél moet:  6 bruggen, gaan draaien als je aan komt varen en in een vloek en een zucht ben je door Alphen heen. Jammer dat de laatste brug (draai-spoorbrug) in storing was… 🙂 – maar hangend aan de steiger konden we het harde werk goed volgen, drie busjes met monteurs en na een ‘test-trein’ draaide hij alleen voor ons.

Zo heb ik er met de Silmaril eens 3 dagen over gedaan om van Willemstad naar Alkmaar te komen. Doorvaart door Haarlem was niet eens mogelijk, dus ‘s nachts via Amsterdam en dat is eigenlijk de kortste route!

Hefbrug Boskoop ... oude, maar zulke mooie techniek!
Hefbrug Boskoop … oude, maar zulke mooie techniek!

Maar we hebben wel weer drie keer kunnen genieten van die mooie hefbruggen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.