Via Enkhuizen naar Amsterdam

Stavoren by sundown
Stavoren by sundown

De weergoden blijven ons goed gezind … wederom stralende, warme dagen. Van Stavoren naar Enkhuizen kunnen we een paar uur zeilen, met een heel licht windje van achter – dat schiet dus niet echt op. 2- 2.5 knoopje lopen we, maar we hebben geen haast 🙂 … als echter de wind helemaal weg valt zetten we de motor aan. De speciaal-biertjes in de Mastenbar lonken (de Wahja Weizen is echt goed!).

’s Middags rond 16.00 / 17.00 uur gaat de wind weer naar dik 4 BF, morgen proberen we die ook maar eens mee te pakken. Volgens Windfinder zou morgen hetzelfde beeld moeten geven, inkakkend tussen 10.00 – 14.00 uur, daarna weer opbouwend naar 3-4 BF. Ook WeerOnline geeft een 4’tje aan.

Je raadt het al… mooi niet dus.  We hebben de hele dag gewacht, maar pas toen we de Oranjesluizen uitkwamen bij Amsterdam, rond 17 uur begon de wind door te staan. En vol op kop, natuurlijk. En we lopen al niet zo hard, waarschijnlijk weer een volkstuin waterplanten opgepikt tussen het Paard van Marken en Amserdam …. vol gas achteruit helpt ook al niet meer :(.

Voor de eerste keer in Amsterdam Marina trouwens … gebeld voor een plekje, deden erg moeilijk, en we liggen uiteindelijk in een 20-meter box naast een Hanse 37-voeter. Terwijl er plek genoeg leek te zijn op diverse plekken in de haven. Wij hebben echt een lang walstroomsnoer, maar zelfs daarmee komen we niet bij de kast 6 boxen verderop. De douches zijn wel heel bijzonder 🙂

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.