Garnaaltjes halen op Texel

Na een tussenstop in Den Oever (erg opgeknapt, trouwens en uitstekend gegeten in De Dikke Bries) ‘s ochtends vroeg door naar Texel – om 06.00 uur lagen we met twee boten in de sluis. Normaal maak ik altijd wat werk van getij, stroom e.d. maar had me er gisteren makkelijk vanaf gemaakt en even op wateralmanak.nl gekeken, waar vertrek 1.5 uur voor LW werd aangegeven als beste vertrektijd. LW was 06.16 uur, dus voor zo’n kort hopje prima op tijd. Als het geklopt had, dan.

We hebben de hele weg tegenstroom gehad, wat het mooie 4’tje van achter knap verpestte :). In plaats van 1 1/2 – 2 uurtjes zijn we dik 5 uur onderweg geweest…. gelukkig was het schitterend weer. ‘s Avonds toch even nagekeken, het staat gewoon vierkant fout op de website van de Wateralmanak. Maar goed, laks zijn direct afgestraft en liever hier als op een vertrek naar IJmuiden :).

Bij het binnenlopen op Oudeschild verwachtte ik een afgeladen jachthaven, maar het was uitgesproken rustig, 60-70% van de boxjes gevuld.  Zie je niet vaak hier. Maar ‘s avonds liep het weer overtuigend vol – de Duitsers zijn dit weekend begonnen met hun vakanties.

Heel blij zijn we met ons zonneschermpje, het is warm in het brandende zonnetje!

Het zonneschempje aan de grootzeilval doet zijn werk perfect
Het zonneschempje aan de grootzeilval doet zijn werk perfect

Voor ons is de traditie bij aankomst op Texel: 1 kilo dagverse ongepelde garnalen halen en een paar uur pellen….

1 kilo ongepelde garnalen, 2 1/2 uur werk ...
1 kilo ongepelde garnalen, 2 1/2 uur werk …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.