Durgerdam – Monnickendam

De laatste dag … hoewel het weer, zacht gezegd, niet uitnodigend is besluiten we door te zetten naar Monnickendam. We ruiken de stal 🙂 …

Het is baggerweer. Het regent, waait pittig – maar we hebben een privé ‘Sail Parade’! Er zijn al veel boten onderweg naar Amsterdam, waaronder ook de grote driemasters van de bruine vloot, de Eendracht schuift voorbij en nog veel meer ‘bezienswaardige’ schepen. Het gebeurt niet vaak dat je deze grote, zware jongens op snelheid ziet, maar ze hebben een mooie 5 bakstag en het gros komt met een dikke ‘snor’ op vol tuig voorbij. Schitterend!

Het is een beetje een katterige afsluiting van 5 weken zeilen … maar we hebben overwegend heel goed weer gehad, en dat zit nog in ons systeem. En eigenlijk altijd wind – ook zeldzaam bij lange periodes van mooi weer!

Als afsluiting de gevaren etappes:

Kaart NL
Toch niet slecht voor een zomervakantie 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.