Scheveningen – IJmuiden

De Silmaril in Scheveningen
De Proud Mary in Scheveningen – even in een boxje 🙂

’s Morgens vroeg wordt er al op de boot geklopt, onze buurman wil weg … En aangezien we 4 dik liggen, en aan de andere kant ook, is dit nogal een operatie.

Ruud loopt snel even langs de havenmeester, we hebben achterin bij de vissersbootjes nog lege plekjes gezien en wij passen daar prima in? Het is goed, en wij kunnen dus makkelijk wegvaren en we zoeken het lege boxje op 🙂 .

Terwijl we ontbijten kijken we naar de weerberichten. Hoewel het plan was om 2 nachtjes in Scheveningen te blijven, laat het weer dat niet toe. We hebben 1 dag ZW wind en daarna draait hij weer 4-5 dagen naar N en stevig ’s middags. Hoewel het er niet echt uitnodigend uitziet, en ook de weerberichten nogal wat regen voorspellen, met ’s avonds onweer, besluiten we de regenpakken maar klaar te leggen en toch door te gaan naar IJmuiden – we hebben de stroom mee, het is rechttoe-rechtaan 25 mijltjes – nog even doorbijten!

En, tegengesteld aan gisteren, worden we beloond met een heerlijke dag! Boven land zien we de bewolking hangen, maar wij varen in het zonnetje! De zee is kalm, en als de wind ook nog wat naar West draait is het feest compleet. Nu lopen we wel 6-7 knoopjes over de grond en we gaan als de brandweer :).

Na 5 uurtjes van steiger naar steiger lopen we binnen. We hadden het met de voorbereidingen voor Sail (start woensdag) veel drukker verwacht in IJmuiden, maar het is uitgesproken rustig! En nog steeds mooi weer :).
Het voelt als een stukje afronding, deze trip. Blij dat we ‘binnen’ zijn, alleen nog binnendoor naar Monnickendam. We proosten erop!

We zijn binnen ... Proost!!

IJmuiden is een beetje een noodzakelijk kwaad … het ligt gunstig, maar echt leuk is het er niet. De marina en omliggende horeca is nooit echt lekker van de grond gekomen, het maakt allemaal een wat vermoeide indruk – en het uitzicht helpt ook niet, natuurlijk:

IJmuiden Hoogovens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.