Willemstad – Hellevoetsluis

Actieve zeildag vandaag! Met weinig wind weg uit Willemstad, onder de Haringvlietbrug door – en al zegt de peilschaal 12.5 meter en zijn wij 11.5 hoog … toch stokt heel even de adem als je er onder schuift en denkt ‘het zal toch niet …??’.

Het moet kunnen ... maar 't is altijd een kort moment weer even spannend!
Het moet kunnen … maar ’t is altijd een kort moment weer even spannend!

Maar als we onderlangs het eiland Tiengemeeten varen, trekt de wind aan en al snel kan de motor uit. Met wat aantrekkertjes en wegzakkertjes komen we toch vooruit, continu bezig met zeiltrim, het laatste 1/2 knoopje eruit peuteren. ’s Middags gaat het harder waaien, uiteindelijk hebben we een dikke 4 staan en laveren richting Hellevoetsluis.

We vinden een box bij WV Haringvliet, de eerste vereniging (er zitten er drie in één haven) en op aanraden van de havenmeester begeven we ons naar de B-steiger: ‘daar zijn wat kleinere boxjes’ … die nog steeds 12 meter is, de achterlijnen zijn net lang genoeg en we liggen er wat scheef in op behoorlijk te kunnen afstappen.

Maar het uitzicht (en het geluid!) ’s avonds maakt alles goed:

Vogelreservaat Quaakgors ( en dat doen ze :) )
Vogelreservaat Quaakgors ( en dat doen ze 🙂 )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.