RNSYC Oostende

We liggen nog steeds in Oostende, en hebben een nachtje bijgeboekt vandaag. Buiten stond er 5-6 ZW, net even teveel, en we hebben het geweldig naar ons zin hier.

Geholpen door het feit dat we als koningin in de haven liggen 🙂 … De grote boten liggen 4-5 dik gestapeld, wij hebben een ‘eigen plekje’ aan de hoofdsteiger, en daar kan alleen een ander klein bootje naast. En die zijn er niet :).

Soms is het leuk het kleinste bootje te zijn!
Soms is het leuk het kleinste bootje te zijn!

Het leuke van de voorhaven, die vóór de sluis ligt, is dat het getij (hier zo’n 4-5 meter) mooi te volgen is. We hoeven niet te zoeken in de almanak wanneer het Hoog Water is … We kijken gewoon naar buiten.

Oostende ... Op.
Oostende … met de vloed Omhoog
Oostende ... en Neer.
Oostende … en Neer.

We wandelen langs de vernieuwde boulevard naar het ‘chiquere’ Oostende – daar zijn nog wat van de oude panden bewaard gebleven, en de Venetiaanse Galerijen (ooit door de zonnekoning Leopold gebouwd).

Oostende Venetiaanse galerijen
Oostende – Venetiaanse galerijen

We zitten in een lekker ritme, en in plaats van ’s avonds uit eten gebruiken we nu de lunch als invulling van de culinaire zeilreis 🙂 … Lekker lang en lekker lunchen!

Vandaag bij Brasserie Albert in de Venetiaanse Galerij – met obers in tenue (wit / zwart) en navenante prijzen… Maar wel leuk om te doen. En zeg nou zelf – waar anders krijg je Bugatti-bestek?!

Garnalenkroketten bij Brasserie Albert
Garnalenkroketten bij Brasserie Albert

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.