Tussenstop Gouda

Zondag … the day after! Het zonnetje schijnt, wel staat er een pittig windje door. Vandaag is even een break, in de loop van de middag en de komende dagen wordt ronduit herfstachtig weer verwacht: harde wind, en regen, veel regen ….

We besluiten door te hoppen naar Gouda en even twee daagjes naar huis te gaan.  De staande-mast-route is met een dikke wind ook niet alles, zeker niet als je voor bruggen moet wachten en veel moet aanleggen. En al helemaal niet in de zeikende regen 🙂 …

Zelfs met de wind van vandaag, een stevig 4’tje zien het het al regelmatig fout gaan: boten die volledig dwars komen te liggen of zelfs in de kant belanden …

We vertrekken vroeg, we willen de spoorbrug bij Gouda halen, de opening van 12.27 uur. Het gaat al fout bij de eerste brug in Woubrugge: zondagsregeling, beginnen pas om 10 uur….
Er verzamelt zich een behoorlijk konvooi zuidwaarts, ook de andere kant op is het druk!

IMG_1327

In Alphen aan de Rijn gaat zelfs de spoorbrug voor onze neus dicht, de eerste helft is er wel doorheen, maar ze kunnen de brug niet zo lang open laten staan dat we er allemaal door kunnen.  Nu kunnen we Gouda helemaal vergeten 🙂 …

Maar het is mooi weer en we genieten wel van het tochtje. We hebben de wind pal op kop, de Proud Mary heeft moeite haar 5 motorknoopjes te halen. We zetten de opening van de spoorbrug om 12.27 maar uit ons hoofd, dat vaart toch wat relaxter.

We missen inderdaad de opening op 10-15 minuutjes en moeten twee uur wachten op de volgende opening.

IMG_1328

Het trekt wat dicht inmiddels, maar uiteindelijk lopen we het kleine jachthaventje in Gouda binnen, net als de eerste spetjes vallen. We kunnen de boot nog droog aan kant maken, en nemen een taxi naar huis – ff spulletjes wassen, slapen in een normaal bed … 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.