Storm uitzingen

Als we wakker worden staat er al een pittig windje door. Het wedstrijdcomité had voor de 12 voets jollen nog een vroege wedstrijd in gedachten, maar die werd ook snel geannuleerd!

Het hoogtepunt van de zomerstorm uit W/NW wordt rond 14.00 uur verwacht. De Proud Mary ligt precies goed, met haar kop in de wind. Ik heb de vallen extra goed vastgezet tegen het klapperen, ze ligt goed vast … wij besluiten richting verengingsgebouw te gaan, toch wat warmer daar – en we kunnen alles goed in de gaten houden.
En ze hebben uitsmijters en cappucino’s 🙂 !

We zien de wind steeds meer toenemen, naar dik 6 tot 7 en wat later naar dik 8 – op het meer zien we grote stuifwatervlagen. Ondanks alle voorbereidingen vliegen de stoelen over het terras en we zien op sommige boten huiken en zeilen loskomen. Stukgewaaid.
Ook een geparkeerd open bootje ligt op een andere plek dan waar de eigenaar het heeft achtergelaten ….

Het tentje heeft het lang volgehouden ... maar opeens was-tie weg :)
Het tentje heeft het lang volgehouden … maar opeens was-tie weg 🙂

Een tentje van een van de wedstrijd-deelnemers staat vol in de wind … het gaat lang goed, maar opeens was het tentje verdwenen.  Op de social media volgen we het verloop van de overtrekkende storm, de ergste zomerstorm sinds 1901 wordt gezegd. In IJmuiden wordt 10 BF gemeten!

De Proud Mary komt er zonder kleerscheuren prima van af. Alleen een vlaggenlijntje wappert los. Al-met-al hebben we geluk gehad, dit was een prima plekje om de ellende over te laten trekken.

Gek genoeg valt later op de avond de wind bijna helemaal weg. Zelfs het zonnetje komt weer door.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.