Haarlem – Braassemermeer

We willen vandaag maximaal gebruiken voor een hop Zuidwaarts, maar de geplande doorvaarttijden in Haarlem en de openingstijden van de spoorbrug bij Sassenheim staan dat wat in de weg – die draait pas om 15.09 uur … En meehoppen met het ‘konvooi Zuidwaarts’ rond 12.00 uur is wat krap om dat te halen. Wij lopen niet zo hard met ons kleine bootje.

Vanwege de voorspelde storm op zaterdag, véél wind en véél regen willen we wel een goed, beetje beschut plekje met stroom hebben. Onze Marieholm-buren Mark en Marleen vragen of we met hen opvaren naar de WSV Braassemermeer, die ligt goed beschut, goed restaurant 🙂 en een prima plek om het uit te zingen.

Ook zij willen niet wachten tot 11.30 / 12.00 uur, dus we besluiten om, als we een brug ook maar zien bewegen, de touwtjes los te gooien – alles wat we eerder bij de spoorbrug zijn is meegenomen!
We doen snel nog even boodschapjes voor de barre aankomende dagen 🙂 en laten op de hoek bij de espressobar ons thermosflesje vullen met sterke koffie (we kunnen niet zelf zetten, zonder walstroom).

En we hebben geluk! Rond 10.15 uur komt er wat scheepvaart door, we gooien alles los en sluiten aan. Wel wat lang wachten voor de bruggen daarna, maar ons groepje wordt groter en vanaf Haarlem gaat het zeer voorspoedig.
Zo goed dat we 13.20 uur al aanmeren bij de spoorbrug en iedereen maakt zich op voor twee uur wachten tot de opening … Het bier wordt opengetrokken (de Duitser naast ons klokt halve liters Grolsch weg of het kleine espresso’s zijn), er worden eieren gebakken, kinderen zijn aan het zwemmen …
En dan, om 13.39 uur met de Noord-doorvaart klinkt over de luidsprekers de brugwachter: bij uitzondering blijven de bruggen wat langer open, dus wie door wil mag voor de brug gaan liggen.

Blinde paniek. Motoren worden gestart, kinderen uit het water gevist, eieren gaan overboord en alle touwtjes worden blind losgegooid. Het recht van de sterkste (grootste in dit geval) overheerst. Als alle bootjes weer enigszins in het gelid liggen kunnen we inderdaad door, een prettige verrassing!

Rond 15.00 uur leggen we aan bij de WSV Braassemermeer. Inmiddels is het al een beetje stilte voor de storm: windstil, drukkend, af en toe wat spetters. De 12-voets jol wedstrijden liggen ook stil wegens gebrek aan wind.

4 Marieholms op een rijtje ...
4 Marieholms op een rijtje …

Veel Marieholms in deze haven, leuk! We liggen in een rijtje van 4 stuks en her en der verspreid liggen er ook nog wat.
Het blijft een leuk gezicht, dezelfde voor- en achterkantjes netjes op een rij.

Om 18 uur komt er weer wat wind en de jollen gaan toch van start! We gaan naar het verhoogde terras van het verenigingsgebouw om een goed uitzicht te hebben op het wedstrijdveld.

Wedstrijd 12 voets jol, mooi veld van 45 boten
Wedstrijd 12 voets jol, mooi veld van 45 boten

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.