Enkhuizen – Muiden met ZW 5 op kop

Het was een test voor mens en materiaal vandaag! Ik had het rif in het grootzeil laten zitten, want hoewel er een 3-4 W/ZW werd voorspeld geloven wij dat pas als we buiten zijn…. En dat was goed gezien, bleek toen we de sluis bij Enkhuizen uitdraaiden.
Een dikke 5 op kop, ZW dus, niet zo lekker als je naar beneden wilt!

We hadden gereefd nog regelmatig het gangboord in het water staan, daar moet je met een Marieholm toch echt je best voor doen, en we kregen werkelijk bakken water over! De Meldpost IJsselmeer bleef optimistisch roepen ‘verwachting 3-4 BF, actuele wind Lelystad: ZW 5…. Dat werd later veranderd naar 3-4 BF lokaal 5 (actuele wind Lelystad: 5 BF) … en nog wat later naar 4-5 BF ( en actuele wind Lelystad: 5). Dat hoor je dus ieder uur terwijl je er tegenin aan het hakken bent 🙂 . Soms is het wel lekker als je geen windmeter hebt … maar zeker weten dat we vlagen 6 hebben gehad!

Het goede nieuws is dat het stuurautomaatje het prima hield, en we beide handen konden gebruiken om ons vast te houden 🙂 . We hebben serieus overwogen om Monnickendam aan te lopen, omdat we na een slag recht voor de ingang van de Gouwzee lagen. Maar we hebben doorgezet, en zijn uiteindelijk Muiden aangelopen: morgen even oversteken en dan varen we zo Amsterdam binnen.

Het blijft bijzonder hoe rustig het voelt als je dan van open water de rust van de haven in vaart. Bij de Koninklijke hebben we een mooi plekje met uitzicht op het ‘spookschip’ (dat ligt hier al jaren te vergaan) en natuurlijk het Muiderslot.

Table with a view, bij de Koninklijke te Muiden
Table with a view, bij de Koninklijke te Muiden

Bij de KNZ&RV, op het boventerras maakt de avond de hele dag goed.
Mooi uitzicht, lekker eten en als toetje een schitterende avondlucht … brenger van slechter weer, maar dat vergeten we nu even 🙂 .

Muiden avond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.