Medemblik – Enkhuizen

Weerbericht: wegtrekkende bewolking, wind W-ZW 5-6.

We twijfelen een beetje, maar onder het motto ‘als het zonnetje schijnt lijkt het minder erg’ vertrekken we toch. Het is maar een klein stukje naar Enkhuizen, 12 NM. Voor de zekerheid leg ik een rif in het grootzeil. Geen overbodige luxe, zal later blijken

Wanneer we naar buiten varen lijkt het allemaal wel mee te vallen, maar op het eerste bericht van de Meldpost IJsselmeer wordt een windwaarschuwing ZW 6 afgegeven.
We hebben de wind nog wat achter en op alleen het grootzeil loopt de Proud Mary al lekker door, dus we laten het maar zo.

Ons 3e bemanningslid. Altijd paraat. Altijd geconcentreerd.
Ons 3e bemanningslid. Altijd paraat. Altijd geconcentreerd.

Als we boven Enkhuizen ‘het bochtje omgaan’ krijgen we de volle laag en met een half-uitgerolde genua hebben we allebei de handen aan de helmstok nodig in de vlagen.
Maar wel kicken: 6 tot 6.5 knoop loopt ze! Het nodigt niet uit tot verder hakken (als het meegevallen was waren we doorgegaan naar Hoorn of Monnickendam), maar zo voor even is het wel genieten. Niet comfortabel, wel snel 🙂 .

In Enkhuizen zoeken we een plekje in de Compagnieshaven, dicht bij het centrum en inmiddels is het de mooiste dag van de afgelopen week: fris windje, stralend zonnetje – nodigt uit tot een mooie lunch op het terras!
En omdat er groots aangekondigd werd dat er Zeeuwse mosselen waren, hebben we daar ook het diner maar genuttigd …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.