Hindeloopen – Medemblik

Vandaag werden we weer wakker met een blauwe lucht … volgens het weerbericht zou het ’s middags dichttrekken en harder gaan waaien, dus we vertrekken niet te laat met bestemming Enkhuizen. Tegen de wind in, kruizen, maar daar stellen we ons op in 🙂 .

Toen we echter na een uur nog steeds ongeveer voor de haveningang van Hindelopen lagen en 0.5 mijl waren opgeschoten ri. Enkhuizen werd het tijd de plannen bij te stellen. De wind draaide consequent de verkeerde richting op als wij een slag maakten, en was eigenlijk net te weinig om lekker koers te kunnen houden … we besloten een lang rak ri. Medemblik te maken.image

En vanaf dat moment ging het beter. De wind trekt wat aan, en belangrijker, draait nu met ons mee de goede kant op … We lopen een lekker vaartje voor hoog-aan-de-wind en we kunnen nu het stuurautomaatje aansluiten.
Heel relaxed, genieten van het mooie weer en commentaar leveren op andere zeilbootjes.

Voor Medemblik is (natuurlijk) weer een regatta aan de gang, 25-30 Lasers vlooien over het water. Gelukkig zien we nog net op tijd dat we een door 4 kardinale boeien afgezet gebied in willen varen … ze staan niet op de kaart en Ruud besluit de 2012 editie toch maar snel te upgraden naar 2015 :).

Rond 14 uur lopen we Medemblik binnen, langs kasteel Radbout de oude Pekelharinghaven in. We hebben een mooi boxje achterin, zo van de steiger af het centrum van Medemblik in. We geven na de boodschappen de boot binnen en buiten een wasbeurt, douchen zelf ook even en de boel is weer fris en fruitig 🙂 .

De Proud Mary in de Pekelharinghaven. Het blijft toch een mooi scheepje :)
De Proud Mary in de Pekelharinghaven. Het blijft toch een mooi scheepje 🙂