Texel – Hindeloopen

Gisteravond de wekker op ‘vroeg’ gezet … de stroom gaat om 06.00 uur de goede kant op lopen. We hebben afgesproken dat als het harder waait dan 5 of als het regent – dan blijven we liggen.

Hoopvol kruip ik als de wekker gaat onder het warme dekbedje uit om een excuus te vinden, en schuif het kajuitluik open …. mmmm, blauwe lucht. Daar gaat excuus 1… En de wind is een mooi viertje, af-en-toe de 5 BF aantikkend. Daar gaat excuus 2 🙂 .

In de ochtendstilte maken we zachtjes de boot aan kant, zetten nog even koffie en om 06.30 uur schuiven we het schitterende Wad op. We liggen nog in de luwte van Texel, dus een rustige zee en de wind komt schuin van achter – dan voel je niet dat er 4-5 staat.
Met een mooi vaartje, 6-7 knopen over de grond (stroom mee) genieten we van de stilte en het lege Wad. We hebben één bootje voor ons, maar na een half uurtje zien we achter ons nog een paar boten Oudeschild verlaten.

De wind trekt toch wat aan naar een goede 5, en we moeten een paar keer gijpen omdat de vaargeul naar Kornwerderzand wat bochten heeft. Maar het is een mooie, snelle overtocht en als we Kornwerderzand invaren gaat nét de brug en de sluis open! We kunnen zo naar binnenschuiven, en liggen met ons kleine bootje helemaal alleen in de grote sluis. Goed geregeld.

Als we het IJsselmeer opvaren hebben we de wind half tot hoog, en er staat een dikke 5 door met de voor het IJsselmeer typerende onrustige water – behoorlijke deining staat er door 🙁 !
We twijfelen tussen Stavoren en Hindeloopen, maar kiezen toch voor het laatste – we kennen een goed restaurantje daar, en Stavoren hebben we van de week al ‘gehad’ 🙂 . En Hindeloopen is dichterbij …

Rond 12.30 uur stuiteren we Hindeloopen binnen – mooi op tijd voor de lunch! Ook dit blijft een leuk plaatsje. Het is gezellig druk, er is een soort feest-weekend.  Nog steeds lekker weer, en we luieren de middag door tot het avondeten 🙂 …

Uitzicht over Hindeloopen
Uitzicht over Hindeloopen

image

Mooi muurtje in Hindeloopen

 

Natuurlijk nemen we ook nog een kijkje op de haven, bij de festiviteiten. Diverse live-bands doen hun uiterste best, en in de kleine gemeentehaven ligt werkelijk ieder plekje vol: 6 dik, overdwars – er kan echt niets meer bij. Wij zijn blij dat we nog geen 100 meter verderop een eigen boxje hebben 🙂 …

in de kuip kunnen wij het concert prima volgen. En ons uitzicht is toch het mooist!

Zaterdagavond ... ons uitzicht vanuit de kuip :)
Zaterdagavond … ons uitzicht vanuit de kuip 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.