Layin’ low

Geprofiteerd van het mooie weer vandaag – wel weer even lekker, met blauwe lucht wakker worden 🙂 .

Fietsrondje over het zuidelijk deel van Texel gemaakt, en hoewel ik hier al best vaak geweest ben … ik blijf het een mooi eiland vinden. Bij de haven hebben we ‘zo van de kotter’ een kilo ongepelde garnalen gescoord voor het avondmaal, samen met twee uit de kluiten gewassen  IJsselmeerpalingen. Lekkere broodjes erbij, niets meer nodig.

Okay, het is even pellen … maar als je de slag te pakken hebt gaat het best … moeizaam, toch wel 🙂 .

Bijna een kilo ongepeld, 1 1/2 uur pellen (met z'n tweeën) blijft er een 3 ons over....
Bijna een kilo ongepeld, 1 1/2 uur pellen (met z’n tweeën) blijft er een 3-4 ons over….

De gereedschapskoffer kon ook weer worden opgediept … geen zeiltrip compleet zonder mechanische pech! De stuurautomaat weigerde dienst, en zo’n extra handje is op de langere trips toch wel gewenst.
Ik had de 12V aansluiting op het dek al eens vervangen, nu bleek de stekker op de automaat zelf de boosdoener … Raymarine blijft dingen maken die eigenlijk helemaal niet tegen water kunnen :).

Meten is weten ... Corrosie in de stekker zorgt voor onvoldoende prik naar de stuurautomaat
Meten is weten … Corrosie in de stekker zorgt voor onvoldoende prik naar de stuurautomaat

Stukje van de kabel afgeknipt, nieuwe koperpuntjes  in een rijkelijk van WD40 voorziene stekker geschroefd, en voilá – ze zoemt weer heen-en-weer!
De stuurautomaat is ons 3e bemanningslid. (Bijna) altijd paraat. Blijft 100% geconcentreerd 🙂 . En hoewel het een oudje is (ik had zo’n ST1000 op mijn eerste kajuitbootje!) past hij bij onze oude langkielertje en blijft verbazingwekkend lang, ook met harde wind of wind van achter, zijn werk doen,

Nu nog een oplossing voor de laptop: die weigert op 12V te werken! Met een speciale laptopadapter weigert hij, en ook via de omvormer verrekt hij het …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.