M’dam – Medemblik … Of toch Stavoren?

Zondagavond ingescheept met het idee om maandag vroeg te vertrekken …  En we zijn echt vroeg opgestaan, slecht weerbericht (harde wind, regen) ten spijt. Echt waar!

Hoewel het er niet echt aanlokkelijk uitzag toch de boot helemaal klaargemaakt, en als laatste de kaartplotter aangezet … die niets deed. Het mini-mini geheugenkaartje, zo klein dat we hem ook nooit meer teruggevonden hebben, ontbrak. Nou kan ik Stavoren nog wel vinden, maar voor de oversteek naar UK wil ik hem toch wel werkend hebben.

Pont Buitenhuizen De boot op slot gegooid, in de auto gestapt en naar Dekker Watersport in Zaandam om een nieuw kaartje te scoren.
Toen was het al te laat om nog te vertrekken, dus besloten we onszelf op een mooie lunch te tracteren in Haarlem en daar wat rond te slenteren…..
Met het veerpontje bij Buitenhuizen over, hebben we toch nog gevaren vandaag!

Dinsdagmorgen zag er nog steeds weinig aanlokkelijk uit, maar bikkels als we zijn 🙂 de regenpakken aangetrokken en met een straffe halve wind naar Enkhuizen. Af en toe wat miezerregen of een heel kort buitje, maar we liepen als de brandweer – en dat maakt een hoop goed :).

Toen we bij Enkhuizen de sluis uitkwamen bleek de wind van ZW naar N/NW gedraaid te zijn! Heel bizar – en belangrijker: geplande bestemming Stavoren was niet meer bezeild. Medemblik leek een betere bestemming, maar dan moet je ook nog om een landpunt heen – en omdat de wind iets minder was geworden was opkruisen wel te doen.  Toch Stavoren dan maar? Af-en-toe probeerde het zonnetje door te breken, dat scheelt ook ….

Een half uurtje vóór Stavoren werd het toch nog spannend – er kwam een behoorlijk slechte lucht aanzetten! Precies op tijd liepen we voor de bui Stavoren binnen: 18.00 uur en ruim 30 mijltjes gevaren.

Dreigende wolken bij het aanlopen van Stavoren.
Dreigende wolken bij het aanlopen van Stavoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.