Verwaaid op zout water

Als je verwaaid ligt op zout water … is het schoonmaken van het teak aan boord een goede tijdsbesteding :). Gelukkig hebben we geen teak dek meer, maar in de kuip zit genoeg en dat kan een beurtje gebruiken.

Het waait hier 5-6 BF uit ZW en dat blijft ook even zo. Dus hebben we gisteren de boot ‘omgedraaid’ en liggen met de neus in de wind, zitten we lekker beschut achter de buiskap.

Zwerven door nederland

Vanwege de Corona maatregelen kunnen we niet zoveel. Niet zo erg, een recente schouderoperatie beperkt Ruud ook in de mogelijkheden, dus we rommelen maar wat aan en scharrelen wat over het Wad en rond het IJsselmeer.

Bezoekjes Medemblik, Texel, Hindeloopen, Den Oever, Andijk, Stavoren – ‘s ochtends kijken waar de wind vandaan komt en een leuke bestemming zoeken.

Hindeloopen blijft een favoriet stekje – goede marina, als we wasje willen draaien, lekker uit eten bij de Argentijn, en met de meeste windrichtingen een leuk stukje varen de volgende dag.


Als we op Texel liggen, in de verengingshaven omdat de Waddenhaven vol is begeeft de scheidingstrafo het definitief … maar die had al wat kuren, dus de nieuwe Victron had ik al mee als reserve :). Ochtendje sleutelen in de bakskist ….

De. oude compacte Mastervolt eruit en de grotere (en zware!) Victron erin….
Wandelingetje rond de haven Oudeschild
Medemblik ook weer eens aangelopen (meestal pakken we Andijk)Als we van Medemblik naar Hindeloopen varen komen we wel een heel bijzonder transport tegen – op weg naar het (verschrikkelijke) windmolenpark dat nu halverwege de afsluitdijk het uitzicht op de Wadden én het IJsselmeer verpest.

Nieuwe definitie van het begrip ‘boegschroef’
Silmaril in vernegingshaven Oudeschild … eigenlijk een heerlijk stekkie