Corona-proof Texel

Na wat gescharrel rondom Enkhuizen (veel havens nog dicht) met als verste bestemming Medemblik, kwam 14 mei het verlossende woord … de waddenhavens gingen weer open! Met beperkte capaciteit, dat wel – en van tevoren aanmelden.

Nu geven wij (helaas …) al een aantal weken online les. Kijkend naar het lesrooster zagen we opeens mogelijkheden 🙂 … of we nu vanaf de boot of vanuit de studeerkamer de sessies verzorgen maakt toch niet uit? Dus dinsdagavond naar Enkhuizen, woensdagmorgen onlin les gegeven vanuit de salon en rond 13.00 de zeiltjes gehezen – op naar Den Oever!

Thuiswerkkantoor vandaag
Thuiswerkkantoor vandaag

Heerlijk weer, alle bewolking lag boven land, en de bevestiging van Waddenhavel Texel in de mail :). Ideale vertrektijd vandaag was rond 13.30 uur, maar het was weer zulk lekker weer dat we wat tegenstroom voor lief nemen en 11.30 gaan we de Stevinsluizen door. Sommige platen vielen al droog, en best wat zeehondjes gezien, net iets te ver voor een knappe foto helaas.

Bij de aankomst in Oudeschild riep de Havendienst ons al aan in de voorhaven, om te checken of we ‘op de lijst’ stonden. Gelukkig wel. In de Waddenhavel Texel liggen de boten om-en-om met een lege plek ertussen, op 50% van de capaciteit dus. Best een vreemd gezicht als je de volle haven gewend bent!

Corona-proof Texel
Corona-proof Texel

Nog steeds mooi weer, dus de Cobb opgediept en aan boord een kleine BBQ gedaan. Heerlijk om weer op Texel te zijn, helemaal als het zo rustig is … we blijven een paar dagen, zaterdag en zondag wordt hele dikke wind voorspeld (6/7 BF) dus de boot ligt extra goed vast en -als het goed is- met de punt in de wind. We gaan het meemaken 🙂