En toen was de Silmaril opeens verkocht …

Het is er, onverwacht snel, toch van gekomen – de Silmaril is verkocht!

Ik liep al twee jaar met het idee, wetend dat er geen lange verre reizen meer in het verschiet liggen. En dat is zonde, zo’n groot en volledig uitgerust schip dat niet wordt gebruikt waar ze geschikt voor is.

Via Barnautica Yachting heb ik haar te koop gezet, en als snel melden zich geinteresseerden. Een Belgisch echtpaar met plannen voor langere reizen zochten een Etap 39S in deze uitvoering (enkele achterkajuit) en met deze uitrusting.
We waren het heel snel eens over de prijs. Gelukkig kwam ze ‘met vlag en winpel’ door de keuring, dus uiteindelijk was het in 2 weken bekeken!

Ga nu rondkijken voor een kleiner schip, vooralsnog denk ik aan een (klassieke) dagzeiler: niet te groot (zo’n 8-9 meter), mogelijkheid om nachtje te blijven slapen, maar vooral: mooie lijnen en goed zeilend!

Heerlijk zeilweekje … :)

De weerberichten waren opeens goed voor de hele week, tot en met zondag mooi weer! En ook nog eens wind, dat komt niet zoveel voor in Nederland: zon, blauwe lucht èn wind…

Zo vroeg in het seizoen is de oude binnenhaven wel leuk!
Zo vroeg in het seizoen is de oude binnenhaven wel leuk!

Dinsdag ingescheept en heerlijke dagen gehad: vanuit Monnickendam kruisen naar Hoorn, Enkhuizen en Stavoren, tegen een vriendelijk 3-4 of wat pittiger 4-5 in.

Voor Stavoren stond toch even dik 6 over dek! Was weer blij met mijn wegneembare voorstag en oude, trouwe werkfok :).

Gisteren in één ruk terug van Stavoren naar Monnickendam, op een heerlijke stevige bakstagwind, was echt dik 5 BF, ideaal! De box in Monnickendam inkomen was wel even spannend, met nog steeds een dikke 5 dwars op de box (en geen boten in de boxen ernaast) – gelukkig nam Jan van Jachthaven Waterland even een lijntje aan.

Vanmorgen waaiden de koeien nog steeds van de dijk, dus heb de boot aan kant gemaakt en haar even achtergelaten. Geef me nog zo’n week?