Categorie archief: Marieholm IF-E

Tips, trucs, onderhoudsverslagen en wetenswaardigheden over de Marieholm IF. Onze Proud Mary is een Marieholm IF-E uit 1972. Dus dat vraagt het nodige kluswerk …. en de ervaringen delen we graag.

Hindeloopen, nog steeds leuk :)

Mooi tochtje van Texel naar Kornwerderzand gehad! De Waddenzee was als een spiegel, met de stroom mee (gisteravond getij en stroom maar weer even ouderwets bepaald en gecheckt :) ) en een licht windje deden we gewoon 5-5.5 knoopjes en liepen Kornwerderzand rond 13.00 uur aan.

Op de plof naar Hindeloopen, de wind viel weer helemaal weg in de middag. En na ik weet niet hoeveel jaar een nieuwe havenmeester :) … de oude is er op 73 jarige leeftijd mee gestopt.  Nieuwe bewoner van het huisje aan de sluis dus ook. Maar we klagen niet :) … mooi plekje voor ons, we liggen voor het sluisje en het leugenbankje.

Mooi plekje in de oude binnenhaven van Hindeloopen
Mooi plekje in de oude binnenhaven van Hindeloopen

Het weer blijft maar mooi, en vandaag was het met 23-24 graden gelukkig wat koeler. Warm genoeg voor mij. De laatste dagen staat er ‘s ochtends wind, die rond 11.00 uur wegzakt en dan rond 16.00 uur weer terugkomt. En dat blijft de komende dagen zo :).

Enkhuizen

Met weinig wind vertrokken vanmorgen … maar we konden nog een uurtje zeilen. Daarna ging de wind gek doen :) en kwam uit de gekste richtingen. Toen we op een zeker moment zagen dat we terugvoeren hebben we de plof maar gestart, in de hoop dat de beloofde iets stevigere wind uit gunstiger richting snel zou komen.

Uiteindelijk op de motor Enkhuizen aangelopen – het beetje wind dat er stond bleef uit N/NO komen, dus op kop. Maar t zonnetje scheen en het briesje bracht net wat lekkere verkoeling, dus we klagen niet :).

We liggen lekker in de Binnenhaven. Visje gehaald, lekker gedouched en genieten van de gezellige drukte hier.

Enkhuizen Binnenhaven

Aankomst in Monnickendam

We hadden geen zin om tot morgen te wachten :) … en zijn rond 19.00 uur gaan rijden richting Waterland, Monnickendam. De auto vol met koffers en tassen, drank, boodschappen, jerrycans diesel en wat je allemaal nog meer meeneemt als je een paar weken op pad gaat.

Op de Proud Mary, nu mooi donkerblauw met een donkergele bies, alles netjes weggestouwd, genoeg ruimte onder de banken. Het koelkastje snort, de biertjes worden koud en we kunnen nog lekker in de kuip zitten.

874C1C44-1804-4B0F-92F0-0F2891F2B03F

De weerberichten zijn nog goed tot dinsdag, met een lichte wind uit noordelijke richtingen – en omdat Scheveningen nog dicht vanwege de VOR is wordt een trip buitenom richting Zeeland wel erg lang als je ook nog eens weinig vaart kan maken.

We besluiten eerst naar boven te gaan en een ‘Rondje Noord-Holland’ te doen via Texel. Of via Friesland terug, en dan de Staande-Mast route binnendoor. We zien wel. Als we iets geleerd hebben is dat het altijd anders loopt, en we hebben de tijd!