Categoriearchief: Marieholm IF-E

Tips, trucs, onderhoudsverslagen en wetenswaardigheden over de Marieholm IF. Onze Proud Mary is een Marieholm IF-E uit 1972. Dus dat vraagt het nodige kluswerk …. en de ervaringen delen we graag.

De Proud Mary gaat internationaal!

Liefde maakt blind 🙂 … de Proud Mary heeft een wel heel bijzonder nieuw baasje gevonden. Ze gaat naar Japan!

Volgens haar nieuwe eigenaar (77 jaar, woonachtig in Chiba), die al twee jaar op zoek was naar een Marieholm IF-E, zal ze de enige Marieholm IF in Japan zijn. Haar nieuwe vaargebied wordt Tokyo Bay:

Het nieuwe vaargebied voor Proud Mary
Het nieuwe vaargebied voor Proud Mary

Als je die kosten er voor over hebt, moet je wel een echte liefhebber zijn! Medio april gaat de Proud Mary op transport naar het Verre Oosten.

Hindeloopen, nog steeds leuk :)

Mooi tochtje van Texel naar Kornwerderzand gehad! De Waddenzee was als een spiegel, met de stroom mee (gisteravond getij en stroom maar weer even ouderwets bepaald en gecheckt 🙂 ) en een licht windje deden we gewoon 5-5.5 knoopjes en liepen Kornwerderzand rond 13.00 uur aan.

Op de plof naar Hindeloopen, de wind viel weer helemaal weg in de middag. En na ik weet niet hoeveel jaar een nieuwe havenmeester 🙂 … de oude is er op 73 jarige leeftijd mee gestopt.  Nieuwe bewoner van het huisje aan de sluis dus ook. Maar we klagen niet 🙂 … mooi plekje voor ons, we liggen voor het sluisje en het leugenbankje.

Mooi plekje in de oude binnenhaven van Hindeloopen
Mooi plekje in de oude binnenhaven van Hindeloopen

Het weer blijft maar mooi, en vandaag was het met 23-24 graden gelukkig wat koeler. Warm genoeg voor mij. De laatste dagen staat er ‘s ochtends wind, die rond 11.00 uur wegzakt en dan rond 16.00 uur weer terugkomt. En dat blijft de komende dagen zo :).

Enkhuizen

Met weinig wind vertrokken vanmorgen … maar we konden nog een uurtje zeilen. Daarna ging de wind gek doen 🙂 en kwam uit de gekste richtingen. Toen we op een zeker moment zagen dat we terugvoeren hebben we de plof maar gestart, in de hoop dat de beloofde iets stevigere wind uit gunstiger richting snel zou komen.

Uiteindelijk op de motor Enkhuizen aangelopen – het beetje wind dat er stond bleef uit N/NO komen, dus op kop. Maar t zonnetje scheen en het briesje bracht net wat lekkere verkoeling, dus we klagen niet :).

We liggen lekker in de Binnenhaven. Visje gehaald, lekker gedouched en genieten van de gezellige drukte hier.

Enkhuizen Binnenhaven